Nieuw Promotie materiaal

Kunst maken is natuurlijk het allerleukste voor een kunstenaar en daarna het delen van je kunst met kunstliefhebbers. Als kunstenaar wil je graag je werk delen met kunstliefhebbers, dat kan digitaal via je website, sociale media, op verschillende kunst websites, lid te zijn van kunstcollectieven, via exposities en kunstmarkten.

Naast het maken van kunst moet een kunstenaar ook zijn werk promoten om te verkopen. Ik voel me rijk dat ik in mijn netwerk mensen heb die me helpen met promotiemateriaal ontwerpen en maken.  Sebastiaan ontwierp mijn logo, visitekaartjes, stickers, kunstkaarten en een spandoek om kunst van RietjeArt onder de aandacht te brengen van een breed kunstminnend publiek.

Kunst maken is voor mij een avontuur

Kunst maken is voor mij  een avontuur, een reis naar zelfontplooiing, om mijn ervaringen en emoties te verwerken experimenteer ik met verschillende stijlen kleurstellingen en materialen. Zo ontstaat er elke keer weer iets nieuws en blijf ik mezelf en de kijker verrassen.

Je hebt verschillende stijlen, waarom is dat?

Mensen zeggen soms, jouw werk is zo verschillend van stijl en materiaal, waarom is dat?

Kunst maken is voor mij een avontuur, een reis naar zefontplooiing, mijn reis naar ontdekken wat kan ik, wat gebeurt er als ik dit doe en wat gebeurt er als ik dat doe. Wat gebeurt er als ik stop, wat gebeurt er als ik door ga. Wat kan ik met welke materialen en technieken. Leergierig als ik ben wil ik materialen uitproberen en technieken leren. Juist de veelzijdigheid kenmerkt me. Kunst maken is voor mij geen middel om geld te verdienen, kunst maken is voor mij mijn eigen persoonlijke ontdekkingsreis, Mijn leven is mijn persoonlijke reis, mijn persoonlijke ontwikkeling, mijn ervaringen en emoties die terug te zien zijn in mijn werk met materialen die op dat op dat moment voor handen zijn, of die op dat moment mijn aandacht hebben getrokken.

Zo ontstaat mijn werk, die altijd mijn emotie van dat moment weergeeft. Mijn leven is een reis, een avontuur en dat zie je terug in mijn werk. Geen dag is gelijk, geen werk is gelijk……..daarom vind je zoveel verschillende stijlen in mijn werk. En dat is wie ik ben, met zoveel verschillende kanten, emoties en ervaringen….. Ik wil maken wat mij op dat moment inspireert met de middelen die mij op dat moment voor handen zijn. Ik schilder niet voor de productie, ik schilder voor mijn eigen ontwikkeling. DAAROM IS DAT!

Luchten, water en de zon, ik kan er uren naar kijken

Elke keer weer blijf ik me verbazen over de kleuren die de natuur ons biedt. Van grauw grijst tot intens oranje. In de luchten zitten zoveer kleuren, van oker tot paars en van geel tot oranje. De luchten zijn maar zo zelden helder blauw. Ja helder blauwe luchten geven mooi weer, maar voor mij blijven wolken luchten toch altijd het mooiste om te zien en ervaren. Of een zonsondergang waarbij de zon het water kust en het water de zon spiegelt. Hoe mooi als je dit als toeschouwer dit wonder van de natuur mag ervaren.

Water is de spiegel van de natuur, ze weerspiegelt wat ze ziet, maar ze is ook een spiegel van de rotzooi die wij in het water achterlaten, het bodemwater is de spiegel van de mensheid. Luchten, water en de zon ik kan er uren naar kijken en dat zie je terug in mijn werk.

Kunst is reflectie

Kunst zegt iets over de maker, maar net zoveel over de ontvanger. Als ik kunst maak ben ik altijd in een bepaalde stemming en ervaar ik een emotie. Deze zijn terug te vinden in mijn werken in vormen en in kleuren. De sfeer die ik op dat moment ervaar zie je terug in mijn werk.

De ontvanger ervaart in mijn werk met zijn eigen emotie, hij/zij ziet soms dingen in mijn werk die ik zelf helemaal niet heb gezien of ervaren. Ik nodig dan ook graag elke kunstliefhebben uit om wat langer naar een kunstwerk te kijken en te ervaren wat het doet, wat roept het bij je op, wat zie jij voor figuren of welke sfeer proef jij. Neem dus eens de tijd om wat langer stil te staan bij een kunstobjct en kijk wat verder.

Mijn portretten hebben altijd een naam

Ik maak graag portretten, soms zijn het bekende, maar meestal niet.Soms heb ik een voorbeeld, maar soms ook niet.Maar altijd geef ik ze een naam, Edith, Margreet, Luciene, Maxiem, Ariel, Inez, Emma, Marlene, Cleo of Jimmy. Ik maakte ook Lady in Red, een zelfportret en een portret van onze zoon Matthijs. Door ze een naam te geven worden het levende personen, die op het doek verder leven.

Ik maak Kunst met een Boodschap

Soms vragen mensen wat bedoel je daar mee, dan antwoord ik altijd: “Mijn werken zijn wat meer als een doek met een afbeelding in verschillende kleuren”.

Als ik werk luister ik soms naar muziek, deze vertaal ik dan weer in mijn werk. Vaak ontstaat het vanzelf en soms heeft het wat extra tijd nodig. Soms ben ik verdrietig, moe, blij, vrolijk, bezorgd of boos, deze emoties zijn dan weer terug te zien in mijn werk. Soms heb ik wat beleefd, gezien, ervaren of heb ik een gesprek gehad wat mij inspiratie geeft tot werk. Soms heb ik een expositie of een museum bezocht en hebben deze kunstenaars me beinvloed of heb ik een iets gelezen of gehoord wat me bezig houdt, soms is het de actualiteit of een thema wat me raakt, altijd leg ik de emotie van het moment vast in het werk.

Altijd geef ik aan mijn werk een naam en een verhaal (boodschap) mee, een soort overweging. Met deze Boodschap hoop ik dat de kijker mijn werk beter begrijpt. Maar het staat hen natuurlijk vrij om hun eigen beleving te ervaren, daar over na te denken en praten. Als dat gebeurt dan ben ik tevreden.