Gemaakt tijdens de workshop schilderen als Armando bij Collaga Hoevelaken.

Kamp Amersfoort was tijdens WOII een doorvoerkamp waar vreselijke dingen gebeurden. Armando woonde naast Kamp Amersfoort, het bos naast het kamp was zijn speelgebied. Als kleine jongen zat hij in de boom naast het prikkeldraad van het kamp en hij zag vanuit zijn boom wat er allemaal van vreselijks gebeurde in het kamp. Hij zag hoe de mannen binnen kwamen en richting station liepen om afgevoerd te worden. Hij zag vanuit zijn boom de meest vreselijke dingen. En de bomen hebben het ook gezien en toch leefden ze gewoon door alsof er niets gebeurd was. Het werd lente en ze kregen gewoon weer bladeren en in de herfst kleurden de bladeren en ze vielen. Armando vond dit lastig, het leven ging gewoon door terwijl er de meest vreselijke dingen gebeurd waren. Deze boom is een ode aan Armando, die kunst maakte met deze vreselijke ervaringen die hij zijn leven lang met zich meedroeg.

Kamp Amersfoort is te bezoeken.

Meer over Armando

En tijdens corona staat de wereld op een laag pitje, we leven thuis maar de natuur gaat gewoon door alsof er niets aan de hand is. Of toch wel?

Wie wil deze unieke boom met dit speciale verhaal een muur geven? Durf te vragen. Mixed media op paneel van 60×80 cm met grove zwarte handgemaakte Tonio baklijst. Vraagprijs 475 euro

De bomen
Komen uit de grond
En uit hun stam de twijgen
En iedereen vindt het heel gewoon
Dat ze weer bladeren krijgen
We zien ze vallen op de grond
En dan opeens weer groeien
Zo heeft de aarde ons geleerd
Dat al wat sterft weer zal bloeien

Toon Hermans