U bent van harte uitgenodigd voor de opening van BitterZoet op 28 oktober! Om 16 uur zal wethouder Monique van de Graaf het woord nemen en de nieuwe en tevens laatste expositie van 2023 openen 🍷🥂🧁
BitterZoet
De titel van de komende tentoonstelling in Galerie KCW De Kunstberg geeft al de tegengestelde gevoelens weer die samengaan met de term “zoet”- het herbergt talrijke tegenstrijdigheden. Wanneer is iets “zoet”, “bitter zoet” of “niet zoet”? Zoet kan gelukkig maken, tevredenheid opwekken of een glimlach. En “zoet” kan een enorme indruk maken. Verleiding van zoetigheid, een glazen muiltje, vervreemde
portretten, aandoenlijke monsters, een heerlijke taart, pubertijd.
Mayke Verhoeven toont een object van suikerwerk – een prachtige vaas van gegoten suiker die langzaam
smelt. Van Simsa Cho tonen we niet draagbare glazen muiltjes uit zijn serie
ShoeRealism. De aandoenlijke monster van papier van Marieke Mulders raken ons zoete
kinderhart. Een hyper realistische schildering van Inger Israel laat je het afgebeelde gebakje bijna proeven. Yvette Leur legde in een foto de emoties uit pubertijd vast. Carry Doorn maakt van vele lagen stof en borduursels emotionele portretten. Schimmels, die we eigenlijk liever niet tegenkomen in ons eten, maar die zo mooi zijn van textuur – een installatie van wol van Rieneke
Woelderink. Van Rietje Smal Zwanenburg tonen we de vervreemde portretten van ‘Inez’ en
‘Emma’.
Galerie KCW De Kunstberg is geopend tijdens openingstijden van het Cultuurhuis Woudenberg, Dorpstraat 40, Woudenberg