Sterren stralen overal. Ieder mens is uniek en heeft het recht om te stralen.

Ieder heeft iets bijzonders; datgene wat je anders maakt dan een ander. De één heeft een hele kromme teen, de ander kan goed zingen en ik verzin soms woorden, zoals wuzeltrip of flabberflots.  (Marjan Langeweg)

Gemaakt in 2017.

Het werk is op 18 december 2018 geveild voor de kinderhostpice Binneveld in Barneveld. Er werd in totaal 10.000 euro opgehaald. Trots dat ik mijn bijdrage mocht leveren

Overweging van Marjan Langeweg, de koper

Ieder heeft iets bijzonders; datgene wat je anders maakt dan een ander. De één heeft een hele kromme teen, de ander kan goed zingen en ik verzin soms woorden, zoals wuzeltrip of flabberflots.

Jij kan stralen met wat jij kunt. Je bent uniek. Jij bent een ster. Rietje Art, de artiestennaam van de schilderes Riet Smal-Zwanenburg wil met dit schilderij je eigen bijzonderheid laten ontdekken, zodat jij ook kunt stralen en een ster kunt zijn. Zij is in Barneveld geboren en maakt kunst met een boodschap. In het schilderij zie je: de kleuren zijn verschillend, lopen ook door elkaar en er zijn punten, strepen, vlakken en vegen: ieder stuk heeft een eigen glitter, wat schitterend is. Dat is Rietjes boodschap: sterren stralen overal.

Het schilderij is gedoneerd als veilingstuk ten behoeve van kinderhospice Binnenveld Barneveld, speciaal voor de dagopvang van ernstig zieke kinderen. Deze kinderen hebben soms extra glans nodig, want het is zo zwaar om ziek te zijn. De mensen van het hospice helpen hen erbij.

Het veilingstuk is per opbod gekocht door de opa en oma van Fabiënne en Renske Fluit. Die geven het aan de school; zodat er door meer kinderen, ouders, grootouders en ieder eromheen van genoten wordt, bij nagedacht wordt hoe we in het leven staan en om een glinstering op te wekken. Dat de schittering een glimp mag zijn van sterren die stralen.

Krantenartikel in de Barneveldse krant van 8-1-2019